ТРЕНИРОВКИ ПО ТАЙ ЧИ И УШУ ЗА СЕЗОН ЕСЕН 2022 - ПРОЛЕТ 2023

Тренировките по ТАЙ ЧИ се провеждат в ППМГ „Акад. Никола Обрешков“ – гр. Бургас в понеделник, сряда и четвъртък от 7:30 до 8:30 часа.

Тренировките по УШУ се провеждат в у-ще "Петко Росен", ж.к. Меден рудник, в понеделник и сряда от 17:30 до 18:30 часа.


Нощувки в Бургас

С демонстрация на състезатели от Бей Син завърши Галавечерта на Балканското първенство по Ушу


Демонстрации по Ушу и награждаване по време на Галавечерта
Състезатели от спортен клуб по Ушу Бей Син и техните демонстрации на древните китайски бойни изкуства бяха част от програмата на Галавечерта на 17 октомври 2015 година – кулминацията на Балканското първенство по Ушу. По време на Галавечерта бяха раздадени и наградите за Спортист на годината на Българската Федерация по Ушу.

На събитието присъства политическият елит на град Бургас – областния управител Вълчо Чолаков, кмета Димитър Николов, общински съветници. В Балканското първенство участваха състезатели по Ушу от няколко български спортни клуба, както и състезатели от Сърбия, Македония, Румъния, Босна и Херцеговина.

Своите награди за Спортист на годината получиха Петър Драгоев – Тайчи, Тодор Недев – Винг-чун и Здравка Комитова – Санда. При децата отличени бяха Деница Колева и Васил Русев.

Награда получи и кмета на Бургас Димитър Николов - президента на Българската Федерация по Ушу Стефан Колев връчи на градоначалника почетен плакет както заради личните усилия на г-н Николов в подкрепа на спорта в Бургас, така и заради подкрепата на Община Бургас като цяло.

На пресконференцията, която беше дадена няколко дни преди началото на Балканското първенство по Ушу, президента на Българската Федерация по Ушу г-н Колев подчерта пред журналистите, че Бургас е възможно да се превърне в истинска столица на бойните изкуства през 2016 година ако успее да спечели домакинството на Световното първенство по Ушу за деца. От общо 40 градове-кандидати за домакинство на Световната детска купа по Ушу, към момента са останали само 2 града – Бургас и Джакарта, обяви г-н Колев. Това означава, че шансовете на Бургас за домакинство са достатъчно големи. Като се има предвид, че само в Европа около един милион души тренират Ушу, домакинството на Бургас на престижното спортно събитие ще означава сериозни финансови приходи и насочване на вниманието на милиони почитатели на китайските бойни изкуства към морския град.