ТРЕНИРОВКИ ПО ТАЙ ЧИ И УШУ ЗА СЕЗОН ЕСЕН 2022 - ПРОЛЕТ 2023

Тренировките по ТАЙ ЧИ се провеждат в ППМГ „Акад. Никола Обрешков“ – гр. Бургас в понеделник, сряда и четвъртък от 7:30 до 8:30 часа.

Тренировките по УШУ се провеждат в у-ще "Петко Росен", ж.к. Меден рудник, в понеделник и сряда от 17:30 до 18:30 часа.


Нощувки в Бургас

Димитър Тодоров в "Отличникът на Дарик": Чрез ушу човек опознава себе си

УС на Българската Федерация по Ушу
"Ушу е изкуство и спорт, който води до личностно познание, то е като разговор със самия себе си. Опознаваш се, за да можеш да се приемеш и обикнеш". Това обясни в рубриката "Отличникът на Дарик", за спорта, с който се занимава вече близо 20 години  - Димитър Тодоров. С ушу го е запознал Стефан Колев /настоящ председател на БФУ, президент на СК "Бей Син" и собственик на основния спонсор на Световното първенство в Бургас "Бургосстрой"/. Освен дългия си път като състезател Димитър вече близо 10 години е треньор, а вече и генерален секретар на Българската федерация. Професионално се реализира като програмист, но ушу продължава активно да подпомага развитието на ушу в страната .

"В азиатските страни ушу е изключително популярен спорт, както като оздравителна гимнастика, така и като социална интеракция между хората. Събират се и вместо да си приказват клюки, си практикуват заедно. Имах удоволствието да бъда в Пекин за известно време, във връзка с един сертификационен курс за съдия. До тогава си мислех, че кадрите които съм виждал до преди това са един вид нагласени, за да се популяризира ушу, но всъщност не е така. Хората използват парковете за да се събират и да тренират заедно и тази гледка ме съпътстваше по време на целия ми престой там. Аз съм обиколил почти целия свят, с изключение на Америка. Наблюденията ми са, че хората реално се наслаждават на това да се събират и да тренират заедно ушу", разказва още Тодоров.

Според него, освен всички ползи от ушу, хубавото е че е много богато, голямо разнообразие. "С ушу наричаме събирателно всички бойни изкуства на китайската традиция. Достъпно е, има такива стилове, които не изискват силна физическа подготовка, може да се практикува без допълнителна апаратура, или специална зала", изтъква предимствата още той.

Събитието на 2016 в Бургас пък - Световното първенство за младежи, определя като успешно за популяризирането на страната ни по цял свят. За много от участниците в него, това е било първа среща с Европа, изобщо.

Прочете повече: Дарик Нюз