ТРЕНИРОВКИ ПО ТАЙ ЧИ И УШУ ЗА СЕЗОН ЕСЕН 2022 - ПРОЛЕТ 2023

Тренировките по ТАЙ ЧИ се провеждат в ППМГ „Акад. Никола Обрешков“ – гр. Бургас в понеделник, сряда и четвъртък от 7:30 до 8:30 часа.

Тренировките по УШУ се провеждат в у-ще "Петко Росен", ж.к. Меден рудник, в понеделник и сряда от 17:30 до 18:30 часа.


Нощувки в Бургас

30 години от създаването на Българската Федерация по Ушу



ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС

до всички Ушу клубове,
членове на Българската федерация по Ушу
до всички настоящи и бивши членове на клубовете, които тренират в момента или някога са практикували Ушу

Скъпи приятели,

Обръщам се към вас на днешната дата, защото тя е изключително важна за развитието на нашия спорт.

На 20 януари 1990, точно преди 30 години, е подписан историческият протокол, с който се взема решение за създаването на Българска Федерация по Ушу.

По това време, колкото и невероятно да звучи днес, все още не съществува световна Ушу федерация – тя се появява едва 10 месеца по-късно, през октомври 1990 и Българската федерация по Ушу е един от нейните основатели. Дори само този факт демонстрира сериозното отношение към практикуването на Ушу в България, а също значението и влиянието на БФУ не само в нашия регион, но и в глобален мащаб.

Всеки сам ще прецени дали 30 години са много или малко време. Безспорен факт е обаче, че за тези 30 години Българската Федерация по Ушу се утвърди като силен, компетентен и доверен партньор на световната ушу федерация. Доказателство за високото доверие към България бяха двете домакинства на световни Ушу първенства, които се проведоха в Бургас през 2016 и 2018 година.

За тези 30 години атлети от клубове-членове на БФУ спечелиха  световни, европейски и други международни титли, а наши съдии бяха канени на престижни Ушу състезания. През 2019 Петър Драгоев, вицепрезидент на БФУ, беше избран за член на една от комисиите, които ръководят Световната федерация по Ушу.

Всичко това ми дава основание да се гордея с постиженията на членовете на нашата федерация и да бъда оптимист за бъдещето на БФУ.

Благодаря на пионерите-основатели на нашата федерация, чиято воля и любов към Ушу ги е събрала в онова историческо утро преди 30 години. Поклон!

Благодаря на всички председатели на клубове, треньори, атлети, секретари, администратори, съдии, на всички настоящи и бивши членове на нашите клубове за вашата всеотдайна работа по развиването на българското Ушу. Благодаря ви, че сте част от историята на нашия спорт!

Поздравявам ви с 30-годишния юбилей на Българската федерация по ушу! От сърце ви желая успех в практикуването на Ушу и нови титли в националните и международните Ушу-състезания.

Обявавам 2020 за Година на българското Ушу. В тази връзка, специална програма по повод юбилея на БФУ ще бъде изнесена по време на откриването на Европейското първенство по ушу, което ще се проведе от 28 до 31 май 2020 в град Бургас.

Стефан Колев
Президент на Българската Федерация по Ушу